Implementatie en integratie van veilige cryptografische mechanismen

Wojskowa Akademia Techniczna (Militaire Technische Universiteit, MUT) in Warschau vroeg WonderBit om hen te helpen bij de implementatie en integratie van cryptografische mechanismen binnen het VISTA-platform van NATO ACT.

Encryptietechnologieën van de volgende generatie

Dit project dat WonderBit met MUT heeft uitgevoerd, stelt gebruikers of services met toegang tot het VISTA-cloud applicatieplatform in staat om te communiceren met IBM's FHE-library (fully homomorphic encryption) via een reeks SaaS-API's. Hierdoor kunnen organisaties geavanceerde cryptografische mechanismen in hun producten integreren. Er werden twee use-cases gepresenteerd: het doorzoeken van een versleutelde database en het detecteren van anomalieën in een versleutelde database via het K-Means-algoritme.

We hebben een “one click”-infrastructuur als code (IAC) geïmplementeerd die is geïntegreerd met hun continuous integration pipeline waarmee het beheer en de levering van de software- en hardware-infrastructuur kan worden afgehandeld. Met IAC wordt dit gedaan door middel van version-controlled code in plaats van handmatige processen om het beheer en de implementatie van configuraties gemakkelijk en tijdbesparend te maken.

Door de smart accreditationsoftware van MUT te integreren, zijn we bovendien in staat om compliance-certificaten te genereren voor elke nieuwe machine die aan het netwerk wordt toegevoegd.

Wat is homomorphic encryption?

Homomorphic encryption is een vorm van encryptie waarmee systemen wiskundige bewerkingen kunnen uitvoeren op versleutelde gegevens zonder iets te onthullen over de gegevens of het type berekening dat is gebruikt. Dit type encryptie is erg handig wanneer organisaties of private partijen gebruik willen maken van de enorme rekenkracht van commerciële cloudproviders, zonder daarbij de informatie vrij te geven.

Een goed voorbeeld van een toepassing is het uitvoeren van bewerkingen van ML (machine learning) met de hulp van cloudproviders, waarbij de gevoelige gegevens die worden geanalyseerd, niet openbaar gemaakt worden.

Wij hebben ook een blogpost over dit onderwerp geschreven. Deze kun je op Medium vinden.

Python

Python is een zeer populaire en veelzijdige high-level programmeertaal die met name wordt gebruikt voor softwareontwikkeling, gegevensanalyse en machine learning. Een belangrijk element in de filosofie van de taal is de nadruk op de leesbaarheid van de code; de taalstuctuur en de objectgeoriënteerde benadering helpen bij het produceren van duidelijke, logische code.

Flask

Flask is een light-weight webframework dat is geschreven in Python en is ontworpen om webrequests af te handelen. Het komt niet met alle toeters en bellen die horen bij volwaardige webframeworks zoals Django. Flask is erg handig in containerized REST-applicaties vanwege de snelheid, eenvoud en het gemak van implementatie.

Internet of Things for Command and Control
NATO Communication and Information Agency
Digitale escaperoom De Boekenreismachine
FlevoMeer Bibliotheek + Provincie Flevoland